Болката се събужда със застудяването на времето Едно от най-страхливите неща,

...
Болката се събужда със застудяването на времето Едно от най-страхливите неща,
Коментари Харесай

Бъбречна инфекция докарва артрит

Болката се разсънва със захлаждането на времето
 

" Едно от най-страхливите неща, които вършат елементарните хора, е да си затварят очите за обстоятелствата ". Тази мисъл е на писателя К. С. Луис, която изисква много размислъл. Авторът се откроява освен с " Писма на Душевадеца ", а и с " Хрониките на Нарния ", считана за един от шедьоврите му. Поредица от седем романа, разказващи за приключенията на група малчугани в страната, където магията се случва всеки ден, а борбата сред положителното и злото е непрекъсната.
-->
Колко обаче е по-различен светът на действителността от този на художественото произведение поради това, че и през днешния ден всеки от нас се бори със злото. А то има толкоз доста лица, които от време на време даже не съумяваме да разпознаем. Друг път обаче съзнателно си затваряме очите, като че ли не знаем защо става въпрос. От много дълго време насам този метод се трансформира в средство за оцеляване или най-малко с помощта на него " не се бутаме сред шамарите ". Да умееш да ги избягваш не е неприятно качество. Но животът е по този начин организиран, че когато ги предизвикваш, все в миналото ще те застигнат. А неговите са в пъти по-силни и опустошителни от физическите.

Няма спор, че едно от най-големите провали, които може да претърпи човек, е да се раздели със здравето си. В множеството случаи до това се стига точно тъй като от боязън си е затварял очите пред обстоятелствата. И тъй като доста от нас си мислят, че като постъпват по този начин, каквото и непрятно да има, то ще изчезне все в миналото, идва миг, в който се оказваме в клопката на личните си действия.

За следствията от тях мнозина избират да не мислят. Защото в случай че задълбаеш в тази посока, ще се натовариш прочувствено. А никой не желае спомагателен отрицателен товар. Всички желаеме към нас единствено позитивност и усмивки, даже и това да значи да се вършим, че не виждаме неприятното. Но, както е известно, игнорирането на казуса не значи решаването му. Единственото, което се реализира по този метод, е да се позволи неговото задълбочаване и по този начин да се трансформира в по-силно от положителното. Колкото и положителни планове да имаме по отношение на здравето си, те си остават такива щом не се грижим за него.



Грижата не се показва само в това да се лекуваме,
когато " ножът е опрял до кокала "
Тук процесът е непрекъснат и дълготраен, а и допуска да сме добре осведомени с болежките си, в случай че ги имаме, с цел да знаем по кое време да наблегнем на спомагателните грижи.

Такива определно изискват някои ревматологични положения, които с смяната на сезоните, изключително към студено, съществено се обострят. Сред тях попада и артритът, който множеството от нас възприемат за диагноза, появяваща се след избрана възраст. Това е много неправилно поради обстоятелството, че на първо място следва да бъде съгласуван произходът му.

Артритът нормално припомня за себе си по-натрапчиво през студените месеци посредством засилен болков синдром. Той се усеща осезаемо заради измененията в барометричното налягане, които въздействат негативно на ставите. Тъй като това налягане варира през студените месеци, тъканите стартират да се уголемяват, с което подлагат нервите на нараснал напън. Това води ди нараснали сигнали за болежка, които пък се придвижват върху ставите. Това е и един от соновните признаци на болестта, към които се прибавят вдървеност, зачервяване, нараснала темпратура на засегантия участък/участъци, отичане.

Спецификата при
заболяването, за която е известно, че има над 100 разновидности
е, че някои от тях биха могли да обиден и други органи. Така резонно се изяснява и повода, заради коята подаграта се причислява в известна степен към дългия лист от разнообразни типове артрит. Въпросната е резултат от отсрочване на кристали на пикочна киселина в ставите, причинявайки инфектиране. По този метод точно се появява по този начин наречената необикновена форма на подагрозен артрит. В ранните стадии той се локализира в една става, само че с времето може да се развия и в доста други, като в последна сметка да прерастне в осакатяващ индивида фактор.

При подаграта ставите постоянно се подуват и функционалностите им да се компрометират. Подагрозната форма на артрита е изключително мъчителна и рискова, когато не се лекува главната причина, а точно подаграта. Тук се удостоверява тезата, че първичното заболяване, довело до появяването на друго, е главно при лечебния развой. А по пътя на тази елементарна логичност, само че пък работеща, с цел да не стигне до подаграта е хубаво да се обърне внимание на бъбреците. Когато техните функционалности са нарушени и мъчно филтрират пикочната киселина от кръвта, с цел да се изхвърли с урината, тя стартира да се натрупва в организма.

Много от проблемите със ставите идват тъкмо от бъбреците, само че на този факт рядко се обръща внимание. Неправилната им работа е причина за развиването на патологични промени в гръбнака, ставите на крайниците заради увреждането на нервни окончания. Така в последна сметка тези " разстройства " прогресират до артрози на ставите на китките, раменете, лактите, коленете, тазобедрените стави и глезените.

Едни от главните филтриращи органи в тялото най-често се компрометират в резултат на заразен развой, чието начало може да е сложено от подобен в пикочо-половата система. Бъбречните инфекции се предизвикват от патогени с бактериален генезис в множеството случаи, които първо поразяват долните пикочни пътища. Още на това равнище стартират и първите признаци, като постоянно уриниране, съпроводено от парене, от време на време и болежка. Поради наклонността на сходна клиника да се противодейства незадълбочено или по никакъв начин, се позолява на инфекцията да се придвижи нагоре по уретерите, достигайки единия или двата бъбрека. Подобен процес усложнява извънредно лечебния развой, тъй като той следва да се насочи към целия път, който е минал патогена, с цел да доближи до този орган. Друг е въпросът, че инфекцията и провокираното инфектиране към този момент се намират на по-дълбоко място в организма.



Така се стига и до така наречен
инфекциозен артирит, който постоянно се назовава заразен
Логично той се предизвика от бактерии или гъбички, навлезли в ставите. Възможно е да се следи след контузия, само че най-често е резултат от друго инфекциозно заболяване в организма.  Симптомите тук нормално се появяват бързо и се показват в  натоварен оток, съпроводен от болежка, настинка и тресчица.

Една от формите на инфекциозния артрит е реактивният. Той спада към типовете, при които въпросната реакция е ориентирана към зараза някъде другаде в тялото. Реактивният артрит е следващото доказателство за следствие от зараза в пикочния мехур или в уретрата. При дамите - зараза във влагалището. С реактивен артрит човек може да се снабди след време и при консумация на конатаминирана с патогени храна, водеща до стомашно-чревни проблеми. Всичко това, несъмнено, предстои на терапевтиране, което обаче следва да се извършва прецизно, без прибързаност, тъй като то зависи от доста обстоятелства, пред които е хубаво да не си затваряме очите.

И помнете: " Ако си мислите, че образованието е скъпо, пробвайте с незнанието "! - Дерек Бок

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР